Vocaal Ensemble
Sinds 1991
leden foto

Historie

In 1991 richtte een enthousiaste groep deelnemers aan de cursus 'muzikale stemvorming' aan de Goirlese school voor muziek en dans het Vocaal Ensemble Da Capo op. Op 18 maart 2012 vierde het ensemble zijn 20-jarige bestaan.
 
De zangers en zangeressen van Da Capo traden in het begin vooral ad hoc op. Zij werden bijvoorbeeld gevraagd voor bruiloftmissen. Al gauw werd gezocht naar een goede dirigent die het ensemble een meer structurele vorm kon geven en aan de kwaliteit zou bouwen. In 1992 werd deze gevonden in de persoon van Frater Kees Backx.
 
Het repertoire van Da Capo is zeer gevarieerd, mede doordat de keuze daarvoor in onderling overleg tot stand komt. U kunt hierbij denken aan werken van Thomas Morley en Henri Purcell, maar ook van Brahms. Het ensemble treedt meestal op bij bijzondere gelegenheden zoals huwelijken, recepties, exposities en kerstvieringen. Soms werken de leden samen met een ander koor. Ook verzorgt Da Capo zogenaamde huisconcerten, die in besloten kring plaatsvinden. Drie leden van Da Capo maken al vanaf het begin deel uit van het ensemble.
 
In de loop der jaren is de samenstelling van het ensemble veranderd en is de bezetting uitgebreid. Op het moment bestaat Da Capo uit 16 zangers en zangeressen die kwaliteit en passie voor het zingen hoog in het vaandel hebben staan.